NUOTTI-valmennus

Aurinkosilta logo
l

Hae NUOTTI-valmennukseen

Hae NUOTTI-valmennukseen ohjeistuksen mukaisesti.

Kysy NUOTTI-valmennuksesta

Lähetä meille viesti ja kysy NUOTTI-valmennuksesta.

Ammatillista kuntoutusta matalalla kynnyksellä

Aurinkosilta Oy on tuottanut Kansaneläkelaitoksen järjestämää Nuotti -valmennusta vuodesta 2020 alkaen. NUOTTI-valmennus on 16–29-vuotiaille nuorille tarkoitettua matalan kynnyksen nuoren ammatillista kuntoutusta, jota voi hakea ilman lääkärin lausuntoa ja hakemusta.

NUOTTI-valmennuksen pariin ohjaavia elämäntilanteita voivat olla esimerkiksi työttömyys, työmarkkinoiden ulkopuolelle jääminen vamman tai sairauden vuoksi, ilman terveydellistä syytä passivoituminen ja lannistuminen, toistuva opintojen keskeytys, kokemus näköalattomuudesta ja synkästä tulevaisuudesta tai vapaaehtoinen halu kehittää taitojaan.

Kenelle NUOTTI -valmennus on tarkoitettu

NUOTTI-valmennus on tarkoitettu nuorille, joiden toimintakyky on olennaisesti heikentynyt. Heikentyminen jollain toimintakyvyn osa-alueella estää tai rajoittaa nuoren tulevaisuuden suunnittelua tai opiskelemaan tai työelämään pääsyä tai estää nuorta jatkamasta opintojaan. Syitä nuoren toimintakyvyn alenemiselle voi olla useita, mutta tyypillisinä tekijöinä voidaan mainita sekaisin oleva vuorokausirytmi, peli- tai päihderiippuvuus, kuormittavat psykososiaaliset rasitustilat (vanhempien avioero, omaisen menetys, liian suuri vastuunkanto), henkilökohtaisen talouden kriisiytyminen sekä aikuistumiseen liittyvät tekijät.

Valmennuksen sisältö

NUOTTI-valmennuksessa asiakasjohtoisesti laadittavat tavoitteet ovat yksilölliset räätälöidyt. Tavoitteiksi voidaan asettaa esimerkiksi nuoren elämänhallintaan ja työvalmiuksiin liittyvien taitojen kartuttaminen, alustavan työ- tai opiskelutavoitteen asettaminen, nuoren ja hänen verkostonsa käsityksen laajentaminen nuoren toimintakyvyn osa-alueista, vahvuuksista tai suoriutumisen esteistä tai käsityksen muodostuminen voimavarojen käyttöönotosta arjessa, opiskelussa, työssä tai työnhaussa.

Yksilöllisesti suunniteltava toteutettava NUOTTI-valmennus sisältää 20 x 60 minuutin tapaamista enintään 5 kuukauden aikana. Tapaamisiin voi nuoren ja valmentajan lisäksi osallistua myös nuoren verkostoa, kuten läheisiä tai muita nuoren kanssa työskenteleviä tahoja. Valmentaja pitää yhteyttä nuoreen ja tarpeen mukaan hänen verkostoonsa myös tapaamisten välillä. NUOTTI-valmennus toteutetaan arjen ympäristöissä tai etänä.

Aurinkosillan NUOTTI-valmennukseen hakeminen

Yhteydenoton voi tehdä joko itse nuori tai hänen kanssaan työskentelevä yhteistyötaho.

Soita Kelan
palvelunumeroon

NUOTTI-valmennukseen hakeudutaan soittamalla Kelan palvelunumeroon
020 692 205 ja ilmoittamalla halukkuudesta osallistua Aurinkosillan järjestemään NUOTTI-valmennukseen.

Kelan puhelinpalvelu on avoinna
arkisin ma-pe klo 9-16.

w

Kelan asiantuntijan
yhteydenotto

Kelan asiantuntija ottaa sinuun yhteyttä ja kertoo NUOTTI-valmennnuksen mahdollisuudesta ja haastattelee sinua valmennukseen hakemiseksi.

Et tarvitse erillistä lähetettä tai diagnoosia, vaan valmennukseen riittää puhelinhaastattelu Kelan virkailijan kanssa.

Hyväksytty päätös ja
valmennuksen aloittaminen

Kun sinut on hyväksytty valmennukseen, saat kirjallisen päätöksen postitse. Tämän olemme sinuun yhteydessä ja sovimme ensimmäisen tapaaminen kanssasi.

Tutustu Aurinkosillan NUOTTI-valmennusta toteuttaviin ammattilaisiin.

Kysy meiltä

Jos haluat lisää tietoa palveluistamme, kysy vapaasti alla olevalla lomakkeella. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Käsittelemme kaikki yhteydenotot luottamuksella, emmekä luovuta tietojasi kolmansille osapuolille.
Saat lisätietoja henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteesta.