OMA VÄYLÄ -kuntoutus

Aurinkosilta logo
l

Hae Oma väylä-kuntoutukseen

Hae Oma väylä -kuntoutusta ohjeistuksen mukaisesti.

Kysy OMA VÄYLÄ -kuntoutuksesta

Lähetä meille viesti ja kysy Oma väylä -kuntoutuksesta.

Arjen taitoja neuropsykiatrisesta kuntoutuksesta

Aurinkosilta Oy tuottaa Kansaneläkelaitoksen järjestämää Oma väylä -kuntoutusta. Oma väylä -kuntoutus on neuropsykiatrista kuntoutusta, joka on kohdennettu opiskelemaan tai työelämään tähtääville tai siellä jo oleville 16–29-vuotiaille nuorille.

Oma väylä -kuntoutuksen kokonaistavoitteena on, että kuntoutukseen osallistuva saa vahvistusta opiskelu- ja työelämävalmiuksiin ja taitoihin, ohjausta ja harjoitusta arjen hallintaan sekä tukea sosiaalisten taitojen vahvistamiseen.

Kenelle Oma väylä -kuntoutus on tarkoitettu

Edellytyksenä kuntoutuksen saamiselle on todettu autisminkirjon häiriö ilman kognitiivisen kehityksen häiriöitä tai tarkkaavuuden häiriö. Lisäksi edellytyksenä on tuen tarve opintoihin tai työelämään, arjenhallintaan tai sosiaalisiin taitoihin. Neuropsykiatrisen häiriön lisäksi todettu psykiatrinen häiriö ei estä kuntoutukseen osallistumista. Koska kuntoutuksen tavoitteet kytketään opiskelu- ja työelämään, psyykkisen vointisi tulee olla riittävä, jotta kuntoutuksen lisäksi myös suoriutuminen töistä tai opinnoista on mahdollista.

Kuntoutuksen sisältö

Kuntoutukseen kuuluu ryhmä- ja läheistapaamisia, mutta suurin osa tapaamisista koostuu yksilötapaamisista. Yksilö- ja ryhmä tapaamisilla opiskelu- ja työvalmiuksien, itsetunnon sekä sosiaalisten valmiuksien vahvistaminen, joiden tarkastelussa otetaan vahvasti huomioon neuropsykiatrinen viitekehys. Ryhmä- ja läheistapaamiset tarjoavat sekä kuntoutukseen osallistuville, mutta myös heidän läheisilleen vertaistukea ja valmiuksia tukea neuropsykiatrisen häiriön kanssa elävää nuorta.

Oma väylä -kuntoutuksen kesto on 12 kuukautta sisältäen:

  • 27 yksilötapaamista
  • 10 ryhmätapaamista
  • 1–2 läheisille suunnattua tapaamista
  • 1–3 seurantatapaamista

Aurinkosillassa Oma väylä -kuntoutusta toteuttaa moniammatillinen tiimi, johon kuuluu psykologi, sairaanhoitaja, erityisopettaja, sosionomi sekä kuntoutuksen ohjaaja.

Jokaiselle asiakkaalle osoitetaan kuntoutuksen ajaksi omaohjaaja. Lisäksi asiakas saa käyttöönsä muiden edellä mainittujen ammattinimikkeiden asiantuntijuuden, jotta kuntoutus voidaan räätälöidä kunkin asiakkaan yksilöllisiä tavoitteita ja kuntoutumista tukevaksi kokonaisuudeksi.

Aurinkosillan Oma väylä -kuntoutukseen hakeminen

i

Hanki
läärärintodistus

Kuntoutukseen päästäksesi tarvitset lääkärin B-lausunnon tai lääketieteellisen selvityksen. Lausunnon voi hakea esimerkiksi omalta lääkäriltäsi, terveyskeskuslääkäriltä tai kouluterveydenhuollosta.

l

Hae kuntoutusta
ja valitse palveluntarjoaja

  1. Täytä Kelan hakemuslomake Harkinnanvarainen kuntoutus KU 132. Liitä hakemukseen lääkärin B-lautunto.
  2. Kirjoita kohdan Oma väylä -kuntoutus palveluntarjoajaksi ”Aurinkosilta Oy”.
  3. Postita hakemus Kelaan.

Tarkemmat hakuohjeet Kelan sivustolta

Z

Odota
Kelan päätöstä

Kela tekee päätöksen ja on sinuun sekä palveluntuottajaan yhteydessä.

Sovimme kanssasi tarkemmat kuntoutukseen liittyvät yksityisasiat ja aloitamme kuntoutuksen.

Tutustu Aurinkosillan Oma väylä -kuntoutusta toteuttaviin ammattilaisiin.

Kysy meiltä

Jos haluat lisää tietoa palveluistamme, kysy vapaasti alla olevalla lomakkeella. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Käsittelemme kaikki yhteydenotot luottamuksella, emmekä luovuta tietojasi kolmansille osapuolille.
Saat lisätietoja henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteesta.